Userpic

emmabogaerts
Traveller
0 comments

Posted 6 months ago

Hey, wij willen met een groep van ongeveer 25-30 personen van Thessaloniki naar Skopje reizen deze zomer. Hebben jullie tips over hoe we dit kunnen boeken/reserveren.

Follow this topic
Userpic

MisterSteve
Traveller
971 comments

replied 6 months ago

Griekenland heeft geen internationale treinverbindingen meer sinds de tijd voor Covid en er is geen nieuws over de vraag of ze ooit zullen worden hervat. Een bijkomend probleem is dat reizen vanuit Skopje via Servië ook erg beperkt is. De meest aanbevolen route vanuit Griekenland is met de bus naar Sofia of met de veerboot naar Italië.

https://www.hellenictrain.gr/en/international-railway-services

Userpic

nltrainer
Traveller
1363 comments

replied 6 months ago

Als boven-en inderdaad: vanaf Skop-ik neem aan dat jullie daar niet eeuwig blijven, idem dito zelfde problem.
In dat deel van de wereld gaan de weinige mensen die geen gestolen/2e H ex D-BMW hebben en dat soort ongewone rare reizen willen doen met de BUS. Enkelingen kopen gewoon tiketje aan het Busbhf. Maar voor zoń groep die ongetwijfeld alles maanden in het vooruit 123% strak geregeld wil zien is dat geen optie. Dan helpt enkel dr google en vele uren zoeken en bellen. Ter plekke een bus huren voor die groep is vermoedelijk beste optie-realiseer je dan wel dat over de grens gaan dan heel wat troubles gaat opleveren.
In het verleden toen niet elke op goedkoop uitzijnde student dacht alles met google wel zelf te kunnen werd dat uitbesteed aan echte reisburo´s.