Userpic

koentimmerman
Traveller
0 comments

Posted 2 weeks ago

Hallo
wij willen met ons gezin (4volwassenen) graag treinen naar athene, met tussenstops keulen, wenen, boedapest, belgrado, thessaloniki, athene en dan terug via patras, ancona, milaan, parijs.
heel wat reizen: dus we vermoeden dat interrail het goedkoopst is ? of boek je toch beter alle reizen apart ? En wat met reservaties: die moet je dan voor elke rit vastleggen?
Dank voor wie ervaring heeft: heel avontuurlijk :-)
groet
koen

Follow this topic
Userpic

nltrainer
Traveller
875 comments

replied 1 week ago

En een goejendag. Helaas-er is sinds een jaartje of wat wel een kinkje in deze lijst, vermits er dus geen treinen meer gaan tussen Servie-NoordMacedonie en Griekenland. Dat zal, mits perse overland gewild, per bus moeten gaan.
Die REServering is zeker nodig in Italia voor alle long-distance en FRance voor TGV, maar verder kan/hoeft het veelal niet echt. Maar als je, zoals veelal gewenst, men perse stijf naast elkaar wenst te zitten, dan wel aan te bevelen. Ik raad je aan gewoon eens de forum/site van interrail.eu wat grondiger door te lezen-m.n. ook de info over reizen in alle te doorkruisen landen- de belse hr RvdB=rian van der borgt, kan aldaar precieze info';s verstrekken.
Qua kosten zal IR inderdaad de beste keus zijn, en zelfs de extra kosten voor nodige REServaties en toeslagen zijn redelijk beperkt, tenzij jullie veel met nachttreinen zouden wensen te gaan.