Userpic

user#133491
Traveller
0 comments

Posted 3 years ago

Мога ли от Белград до София да пътувам във влака с куче? Какви са условията?

Follow this topic
Userpic

Peter
Traveller
9331 comments

replied 3 years ago

Здравейте.

Правилата са следните. Разбрах, че ще ви трябва кутия и ще платите половин цена от билета. За повече информация се свържете с: https://rail.shop/sv

В международен трафик по маршрутите на JSC Srbija Voz кучетата могат да бъдат транспортирани в спални коли и кушетки, като в такива случаи пътникът трябва да разполага с кабина за изключителна употреба / единична кабина. Транспортирането на кучета е разрешено при условие, че кучетата седят в скута или на пода, с каишка и муцуна, за да не застрашават останалите.

С изключение на това, транспортирането на малки животни е разрешено само ако те се държат в клетки, кошници или други подходящи пакети, изключващи възможността за нараняване или замърсяване на автобуса или ръчния багаж. Този пакет трябва да се съхранява в скута или да бъде поставен като ръчен багаж. Тези животни се транспортират безплатно

Кучетата и другите дребни домашни животни могат да бъдат транспортирани самостоятелно, при условие че животните не засягат останалите пътници с миризмата и шума си и ако някой пътник в купето или треньорът не е против.

За превоз на кучета се издава транспортен документ. Половината от редовната цена за 2-ри клас за единично пътуване или за пътуване навън и обратно. Към тази цена не се начислява специална добавка.

Peter :)