Userpic

MachteldDeWitte
Traveller
0 comments

Posted 4 years ago

Hallo, ik ben Machteld, 65 jaar en zou met een vriendin voor het eerst naar Ierland reizen, begin juni. Wij zouden voor een week gaan en in Dublin en Cork verblijven en vandaaruit uitstappen doen, eventueel met de trein. Is Het gemakkelijk vanuit Cork om de luchthaven van Dublin te bereiken? Kunnen jullie goede b&b aanraden? Dank alvast!

Follow this topic
Userpic

Peter
Traveller
9331 comments

replied 4 years ago

Hallo Machteld.
Met de trein reizen in Ierland is gemakkelijk. Tickets zijn ook niet zo duur. Vind schema's en routes op https://rail.shop/irishrail
Om van Dublin Airport naar de stad of andere locaties te komen, check https://www.dublinbus.ie en https://www.goaheadireland.ie
Met de trein bereik je meestal alleen de grotere plaatsen / steden. Om naar kleinere plekken, naar de diepste natuur te reizen, moet je bussen gebruiken. Ierland is ook "beroemd" om met een huurauto te bezoeken.


Hello Machteld.
Train travel in Ireland is easy to do. Also tickets are not that expensive. Find schedules and routes on https://rail.shop/irishrail
To get from Dublin Airport to the city or other locations check https://www.dublinbus.ie and https://www.goaheadireland.ie
By train you usually reach only the bigger places/cities. To travel to smaller spots, to the deepest nature, you will have to use buses. Ireland is also "famous" to visit by rental car.
Peter :)

Userpic

nltrainer
Traveller
1335 comments

replied 2 years ago

Zelf vond ik-hoewel ik toen IR had, maar altijd uitkijk naar wat het er kost, treinrijden in IE behoorlijk aan de prijs. Heb nu niet zo metee bij de hand of er seniorenkorting is en zo ja-hoeveel. In de UK is dat bvb enkel voor als je er echt woont.
Vanaf Cork rijdt zowat elk uur een IC direkto naar Dublin, dat heeft 2/3 stations. Vanaf/nabij de meeste rijdt een direkte bus naar de airport.
Het spoornet in IE is erg beperkt en in feite een half stralenbol met zoń 5-6 lijnen vanaf Dublin en verder vrijwel niks. IE is zeer dunbevolkt en de bus verzorgt de andere verbindingen-Irish BUS, ook al een staatsonderneming. Dat betekent dus ook dat eigenlijk niet goed uitstapjes naar allerlei gebieden gedaan kunnen worden-enkel naar de grootste andere steden.